سالاد رژیمی قارچ و سبزیجات

شنبه 9 شهريور 1398
14:23
مجله دلتا

سالادهاي رژيمي انواع مختلفي دارند كه آن‌ها را مي‌توان هم به‌عنوان وعدۀ اصلي و هم پيش‌غذا مصرف كرد.

سالاد

سالاد قارچ و سبزيجات يك سالاد رژيمي و خوش‌مزه است كه ارزش غذايي بالايي دارد. مصرف اين سالادبه‌عنوان يك ميان‌وعدۀ كامل هم پيشنهاد مي‌شود. به مواد سالاد قارچ و سبزيجات مي‌توانيد هر خوراكي ديگر هم كه دوست داريد اضافه كنيد و از آن لذت ببريد.

مواد لازم:

  • قارچ ورقه شده: 2 پيمانه
  • فلفل‌دلمه‌اي سبز، قرمز و زرد: از هر كدام يك عدد
  • هويج: 2 عدد
  • كدو سبز: يك عدد
  • سير: يك حبه
  • پياز: يك عدد
  • روغن‌زيتون: 2 قاشق غذاخوري
  • نمك و فلفل به ميزان لازم
  • آويشن: نصف قاشق چاي‌خوري
  • ريحان تازه: چند برگ براي تزيين
  • ليموترش: يك عدد
  • اسفناج ريز در صورت تمايل

طرز تهيه:

سالاد

فلفل‌هاي دلمه‌اي، هويج، كدو سبز و پياز را خلالي خرد مي‌كنيم.

كدو و هويج را بايد بخارپز كنيم. اگر بخارپز در دسترس نداشتيم، به اين شيوه عمل مي‌كنيم.

مقداري آب در ظرفي ريخته، روي حرارت مي‌گذاريم تا جوش بيايد. يك آبكش فلزي‌ روي آب در حال جوش ميگذاريم. آبكش نبايد با آب در حال جوش تماس داشته باشد. هويج و كدوي خلالي شده را روي ظرف دوم مي‌گذاريم تا بخارپز شوند. سپس آن‌ها را در ظرفي ريخته و با كمي نمك مخلوط مي‌كنيم.

در ظرف ديگري، روغن زيتون ريخته و روي حرارت مي‌گذاريم. سپس قارچ را كه ورقه‌اي خرد كرده‌ايم، در آن مي‌ريزيم و كمي تفت مي‌دهيم تا نرم شود.

فلفل‌هاي دلمه‌اي رنگي و پياز خلالي شده را با سير رنده شده به قارچ افزوده، كمي نمك و فلفل و آويشن به مواد مي‌زنيم. حدود ده دقيقه آن‌ها را تفت مي‌دهيم.

مخلوط تفت داده در روغن را در ظرفي مي‌ريزيم. هويج و كدوي بخارپزشده را به مواد مي‌افزاييم و آن‌ها را خوب مخلوط مي‌كنيم. در صورت تمايل مي‌توانيد كمي اسفناج ريز در سالاد بريزيد.

آب ليموترش را گرفته و به سالاد اضافه مي‌كنيم. آن را در ظرف مناسبي ريخته و پس از تزيين با برگ‌هاي ريحان، سرو مي‌كنيم.

چون اين سالاد رژيمي است، از سس استفاده نمي‌كنيم و با آب‌ليمو به آن طعم مي‌دهيم.

البته در صورت تمايل مي‌توانيد با هر سسي كه دوست داريد، اين سالاد را سرو كنيد.


برچسب ها: مجله دلتا ,
[ بازدید : 182 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

شیرینی گردویی ؛ مطبوع و مطلوب

شنبه 9 شهريور 1398
14:23
مجله دلتا

شيريني گردويي از جمله شيريني‌هايي است كه به‌راحتي در منزل تهيه مي‌شود و براي سرو در مهماني‌هاي خودماني مناسب است.

شيريني گردويي

شيريني گردويي از شيريني‌هايي است كه اكثر افراد آن را دوست دارند و طرفداران خاص خود را دارد. اين شيريني خوش‌مزه را در منزل درست كنيد و از آن به‌عنوان يك عصرانه همراه با چاي در كنار خانواده و دوستان خود لذت ببريد.

مواد لازم:

  • پودر گردو: ۱۲۰ گرم
  • آرد برنج: ۱۰۰ گرم
  • زردۀ تخم‌مرغ: يك عدد
  • كره: 100 گرم
  • پودر قند: ۱۲۰ گرم
  • دارچين: نصف قاشق مرباخوري
  • مغز گردو به ميزان لازم

طرز تهيه:

شيريني گردويي

كره و پودر قند را در كاسه‌اي با هم مخلوط مي‌كنيم. زردۀ تخم‌مرغ و دارچين را به آن افزوده و دوباره هم مي زنيم تا خوب مخلوط شوند.

پودر گردو را به آرامي به مواد مي‌افزاييم و با همزن مخلوط مي‌كنيم. نكتۀ خيلي مهم اين است كه تمام مواد بايد به‌خوبي با هم مخلوط شوند.

آرد برنج را الك مي‌كنيم. سپس آن را به مخلوط مواد اضافه مي‌كنيم و خوب هم مي‌زنيم تا مايه منسجم و يكدست شود. مايۀ شيريني براي پختن آماده است.

فر را از قبل گرم مي‌كنيم. حتماً فر بايد از قبل گرم شود تا شيريني بهتر پخته شود.

از مايۀ شيريني، قالب‌هايي به اندازۀ گردو جدا كرده و به شكل شيريني گردويي در مي‌آوريم. براي تزيين مي‌توانيم مغز گردو روي شيريني بگذاريم.

قالب‌هاي آماده شده را 10 تا 15 دقيقه در فر مي‌گذاريم. پس از گذشت اين مدت، قالب‌ها را از فر بيرون مي‌آوريم. شيريني‌ها را از قالب جدا كرده، ميگذاريم تا كامل خنك شوند. سپس آن‌ها را سرو مي‌كنيم.

نكات:

حتماً شيريني گردويي را در ظرف دربسته و در جاي خشك و خنك نگهداري كنيد تا سفت نشوند و تازه بمانند.

در صورتي كه فر نداريد، مي‌توانيد از حرارت ملايم براي پخت آن استفاده كنيد. در اين حالت قالبها را در تابه يا قابلمه‌اي كه از قبل گرم كرديد، بگذاريد و در آن را نبنديد.

اگر دوست داريد رنگ شيريني تيره‌تر شود، ميزان گردو را زياد كرده و از مقدار آرد كم كنيد.


برچسب ها: مجله دلتا ,
[ بازدید : 193 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

فرنچ تست ؛ صبحانه فرانسوي

چهارشنبه 6 شهريور 1398
15:08
مجله دلتا

فرنچ تست يا نان فرانسوي صبحانه‌اي دلپذير و خوش‌طعم است كه مي‌توانيد آن را به‌سادگي در منزل تهيه كنيد.

فرنچ تست

يكي از لذت‌بخش‌ترين وعده‌هاي غذايي، صبحانه است. فرنچ تست صبحانه‌اي فرانسوي است كه با انواع خوراكي‌هاي مختلف سرو مي‌شود. در تهيۀ فرنچ تست از مواد مغذي استفاده مي‌شود و به همين دليل صبحانه‌اي مفيد است.

مواد لازم:

  • تخم‌مرغ: 3 عدد
  • شير: نصف پيمانه
  • شكر: يك‌چهارم پيمانه
  • وانيل: نصف قاشق چاي‌خوري
  • نان تست: ۶ عدد
  • دارچين : يك‌چهارم قاشق چاي‌خوري
  • عسل براي سرو به ميزان لازم

طرز تهيه:

فرنچ تست

تخم‌مرغ‌ها را در ظرف مناسبي بريزيد و خوب هم بزنيد. شير را به آن افزوده، دوباره هم بزنيد تا مخلوط كرم رنگ شود.

سپس وانيل، شكر و دارچين را به مواد بيفزاييد و هم بزنيد تا يكدست شوند.

مخلوط را در ظرف بزرگي با عمق كم بريزيد و نان‌هاي تست را يكي‌يكي در آن بگذاريد. توجه داشته باشيد عمق ظرف نبايد در حدي باشد كه نان‌ها در مخلوط غرق شوند. همچنين نان‌ها را سريع از مخلوط دربياوريد تا شل نشوند.

تابۀ نچسبي را روي حرارت بگذاريد تا خوب داغ شود. نان‌هاي تست را در تابه بگذاريد تا هر طرف نان ۲ تا ۳ دقيقه بپزد و طلايي شود.

سپس نان‌هاي تست آماده شده را در ظرف بچينيد.

در صورت تمايل مي‌توانيد نان هاي تست‌ را برش بزنيد و با مقداري عسل، كره، تخم‌مرغ و ميوه‌هاي مختلف سرو كنيد.

اين صبحانه هم به‌صورت گرم و هم به‌صورت سرد مصرف مي‌شود.

نكات طلايي:

فرنچ تست

براي تهيۀ فرنچ تست از حرارت خيلي كم استفاده نكنيد. زيرا نان‌ها شل مي‌شوند.

براي تهيۀ فرنچ تست مي‌توانيد از پودر قند يا شكر قهوه‌اي هم استفاده كنيد.

اگر از شكر قهوه‌اي استفاده مي‌كنيد، بايد ميزان بيشتري باشد. چون شيريني شكر قهوه‌اي نسبت به پودر قند و شكر سفيد كمتر است.

توجه داشته باشيد كه نان تازه براي تهيۀ فرنچ تست مناسب نيست. چون در هنگام پخت له و خرد مي‌شود و حالت خميري پيدا مي‌كند. براي همين بهتر است از نان كهنه استفاده شود.


[ بازدید : 111 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

تاس كباب ؛ كباب بدون سيخ

چهارشنبه 6 شهريور 1398
14:18
مجله دلتا

تاس كباب از غذاهاي سنتي و قديمي ايراني است كه در ميان ايراني‌ها از محبوبيت خاصي برخوردار است. اين غذاي خوش‌مزه شباهت‌هايي به كباب ديگي دارد، ولي مواد آن كمي متفاوت است.
تاس كباب

تاس كباب يك غذاي ايراني اصيل و خوش‌مزه است كه در كشورهاي ديگر هم به شيوه‌هاي مختلف پخت مي‌شود. در گذشته مادربزرگ‌ها با آگاهي از خواص تغذيه‌اي بي‌نظيرش، حداقل هفته‌اي يك بار بساط درست كردن تاس كباب را برپا مي‌كردند. اما امروزه اين غذا كمتر تهيه مي‌شود.

مواد لازم:

  • پياز: ۲ عدد
  • هويج: يك عدد
  • سيب‌زميني: ۲ عدد
  • گوجه‌فرنگي: ۲ عدد
  • رب گوجه‌فرنگي: يك قاشق غذاخوري
  • گوشت خورشتي: ۲۰۰ گرم
  • نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم
  • آلو به ميزان لازم

طرز تهيه:

تاس كباب

پيازها را نگيني خرد كرده و در كمي روغن تفت مي‌دهيم تا نرم و طلايي شوند.

گوشت خورشتي را به‌صورت مكعب‌هاي متوسط خرد كرده و با پياز تفت مي‌دهيم. پس از سرخ شدن گوشت، ۲ ليوان آب در تابه مي‌ريزيم.

شعله را زياد مي‌كنيم تا آب جوش بيايد. سپس آن را كم مي‌كنيم تا گوشت مغزپخت شود. گوشت پخته شده بايد آب كمي داشته باشد.

پس از پخت گوشت، رب را اضافه مي‌كنيم.

سيب‌زميني‌ها را پوست گرفته، به‌صورت حلقه‌حلقه برش مي‌دهيم و روي گوشت مي‌چينيم.

هويج را هم حلقه‌اي برش مي‌زنيم و روي سيب‌زميني‌ها مي‌چينيم. در آخر گوجه‌فرنگي‌ها را هم حلقه‌اي خرد كرده و با آلو روي مواد مي‌گذاريم.

نمك، فلفل و زردچوبه را روي مواد مي‌پاشيم و نصف ليوان آب روي تاس كباب مي‌ريزيم. در تابه را مي‌گذاريم و شعله را زياد مي‌كنيم تا جوش بيايد. سپس شعله را كم كرده، حدود 2 ساعت مي‌گذاريم تاس كباب بپزد.

تاس كباب را مي‌توانيد با نان يا پلو سرو كنيد. البته چون اين غذا نوعي خوراك است، بهتر است با نان سرو شود.

تاس كباب به‌طور متداول با گوشت قرمز تهيه مي‌شود. ولي اگر به هر دليل نمي‌خواهيد از گوشت قرمز استفاده كنيد، مي توانيد آن را با مرغ درست كنيد. براي اين منظور گوشت قرمز را از مواد لازم حذف كرده و دو برابر آن گوشت مرغ اضافه كنيد.


[ بازدید : 74 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

نان ذرت خانگي بدون فر

چهارشنبه 6 شهريور 1398
14:16
مجله دلتا

پختن نان در خانه كار وقت‌گيري است. ولي به پيچيدن عطر نان در خانه مي‌ارزد.

نان

يكي از لذت‌بخش‌ترين قسمت‌هاي آشپزي، پختن نان در خانه است. اما گاهي به دليل مراحل سخت و وقت‌گير آماده كردن خمير نان، ممكن است از پخت آن منصرف شويم.

در اين مطلب طرز تهيۀ يك نان ذرت آمده است كه هم مراحل آماده كردن خميرش راحت است و هم نيازي به استراحت دادن خمير نيست. براي همين خيلي آسان و سريع آماده مي‌شود.

مواد لازم:

  • آرد ذرت: يك و نيم پيمانه
  • آرد گندم: يك و نيم پيمانه
  • تخم‌مرغ: يك عدد
  • آب: يك پيمانه
  • روغن مايع: يك‌سوم پيمانه
  • نمك به ميزان لازم

طرز تهيه:

نان

تخم‌مرغ، روغن و نمك را در كاسه‌اي مي‌ريزيم و با يك چنگال در حد درآمدن تخم‌مرغ از لختگي، مواد را مخلوط مي‌كنيم.

آب را به مواد افزوده و دوباره هم مي‌زنيم.

هر دو آرد را با هم مخلوط كرده و الك مي‌كنيم. سپس به مواد مي‌افزاييم.

مواد را تا حدي كه مايۀ كيك خودش را بگيرد، هم مي‌زنيم. اگر خمير شل بود، به مايه آرد اضافه مي‌كنيم. وقتي خمير به دست نچسبيد، ديگر آرد لازم نيست.

وقتي خمير سفت شد، آن را ورز مي‌دهيم تا منسجم و يكنواخت شود. اين خمير نيازي به استراحت ندارد.

به اندازۀ يك نارنگي كوچك از خمير برمي‌داريم روي سطح آرد پاشي شده با وردنه ورز مي‌دهيم تا ضخامت آن حدود يك تا ۲ ميل شود.

خمير را مي‌توان به همين شكل پخت يا با قالب به شكل دل‌خواه برش زد.

براي پخت نان كافي است يك قابلمۀ نچسب را بدون روغن روي حرارت متوسط بگذاريم تا داغ شود و بعد خمير را در آن بگذاريم.

وقتي خمير شروع به حباب زدن كرد، آن را برمي‌گردانيم تا طرف ديگر آن هم بپزد.

وقتي دو طرف خمير طلايي شد، نان آماده است.

بهتر است نان را بلافاصله پس از پخت در پارچه‌اي تميز بگذاريد تا خشك نشود.


[ بازدید : 95 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

سالاد سیب زمینی ، لذیذ و ساده

سه شنبه 5 شهريور 1398
13:49
مجله دلتا

سالاد سيب‌زميني سالاد ساده‌اي است كه مي‌توان آن را به‌عنوان پيش‌غذا، ميان‌وعده يا شام سبك تهيه كرد.

سالاد

سالاد سيب‌زميني يكي از ساده‌ترين و پرطرفدارترين سالادهايي است كه در بيشتر خانه‌ها درست مي‌شود.سالاد سيب‌زميني كم كالري و مفيد است و براي افراد رژيمي گزينۀ مناسبي است. سيب‌زميني يك مادۀ غذايي است كه معمولاً در هر خانه‌اي پيدا مي‌شود؛ بنابراين سالاد سيب‌زميني را مي‌توانيد با كم‌ترين هزينه و كوتاه‎ترين زمان تدارك ببينيد و از خوردن آن لذت ببريد.

مواد لازم:

  • سيب زميني: ۴ عدد
  • هويج: ۴ عدد
  • كاهو: ۱۰۰ گرم
  • سس مايونز: ۳ قاشق غذاخوري
  • آب ليموترش تازه يا نارنج: ۳ قاشق غذاخوري
  • پياز: يك عدد
  • گوجه‌فرنگي: ۳ عدد
  • شكر به ميزان لازم
  • نمك و فلفل به ميزان لازم

طرز تهيه:

سالاد

سيب‌زميني‌ها را مي‌پزيم. سپس آن‌ها را به‌صورت چهارگوش خرد مي‌كنيم. بهتر است سيب‌زميني‌ها با پوست پخته شوند تا بافت خوب و منسجمي داشته باشند. اگر بدون پوست بپزند، مزۀ آب مي‌گيرند و نمي‌توان آن‌ها را يكدست خرد كرد.

هويج‌ها را هم مي‌پزيم و مانند سيب‌زميني‌ها به‌صورت مربعي خرد مي‌كنيم.

كاهو را خوب مي‌شوييم و خيلي ريز خرد مي‌كنيم. حتماً براي اين سالاد از كاهو سالادي استفاده كنيد. كاهوي رسمي مناسب اين سالاد نيست و طعم و ظاهر آن را خراب مي‌كند.

پياز و گوجه‌فرنگي‌ها را هم حلقه‌حلقه كرده، كنار مي‌گذاريم.

ظرف مناسب سرو را انتخاب مي‌كنيم.

اول سيب‌زميني‌ها را در اطراف ظرف مي‌چينيم به‌طوري كه وسط آن خالي باشد. سپس كاهو‌ها را در وسط ظرف ريخته، ظرف را پر مي‌كنيم. هويج‌ها را در چهار طرف ظرف روي سيب‌زميني‌ها مي‌ريزيم. در وسط گوجه‌فرنگي‌ها را دايره‌اي چيده و حلقه‌هاي پياز را روي آن‌ها مي‌گذاريم. البته مواد را به هر شكلي كه دوست داريد مي‌توانيد در ظرف بچينيد.

براي تهيۀ سس، آب ليموترش تازه يا نارنج را با سس مايونز مخلوط مي‌كنيم و كمي شكر به آن مي‌افزاييم. مخلوط را خوب هم مي‌زنيم تا سس يكدست شود. بهتر است از آب ليموترش يا نارنج تازه استفاده كنيد تا سس طعم و عطر خوبي داشته باشد.

وقتي سس آماده شد، آن را روي سالاد بريزيد و سرو كنيد. روي سالاد را مي‌توانيد با برگ ريحان تازه تزيين كنيد.


[ بازدید : 94 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

خورشت قیمه بادمجان ؛ خوشمزه و کاملا ایرانی

سه شنبه 5 شهريور 1398
13:48
مجله دلتا

خورشت قيمه بادمجان تلفيقي از خورشت قيمه و خورشت بادمجان است كه بسيار لذيذ است و براي تنوع غذايي خوب است.
قيمه بادمجان

خورشت قيمه بادمجان يكي از خورشت‌هاي اصيل و خوش‌مزۀ ايراني است كه به رو‌ش‌هاي مختلفي طبخ مي‌شود. اين خورشت تقريباً شبيه خورشت قيمه سيب‌زميني است. با اين تفاوت كه به‌جاي سيب‌زميني در آن از بادمجان استفاده مي شود.

مواد لازم:

  • بادمجان قلمي: ۶ عدد
  • گوشت خورشتي: ۴۰۰ گرم
  • گوجه‌فرنگي: ۲ عدد
  • لپه: ۲۰۰ گرم
  • پياز: ۲ عدد
  • زعفران دم‌كرده: يك قاشق غذاخوري
  • رب گوجه‌فرنگي: ۲ قاشق غذاخوري
  • نمك، فلفل، زردچوبه و ادويه به ميزان لازم

طرز تهيه:


براي رفع نفخ و نرم شدن لپه، آن را چند ساعت در آب خيس كنيد.

پياز را نگيني خرد كرده و در روغن تفت دهيد تا نرم و طلايي شود. سپس نمك، فلفل، مقداري ادويه و زردچوبه به آن بيفزاييد تا يكدست شوند.

رب را هم به مواد افزوده و تفت دهيد تا خوش‌رنگ شود.

گوشت خورشتي را پس از شستن به‌صورت قيمه‌اي خرد و به پياز اضافه كنيد. گوشت را تا وقتي كه كاملاً سرخ شود، تفت دهيد. پس از اينكه رنگ گوشت تغيير كرد، لپه‌ها را آب‌كشي كرده و به مواد بيفزاييد.

تفت دادن را ادامه دهيد تا لپه‌ها كمي سرخ شوند. سپس چند ليوان آب جوش اضافه كنيد. در قابلمه را بگذاريد تا گوشت و لپه با حرارت ملايم بپزند.

در حين پخت خورشت، بادمجان‌ها را پوست بگيريد و از وسط نصف كنيد. مقداري نمك روي آن‌‌ها بپاشيد تا آب و تلخي بادمجان خارج شود و هنگام سرخ كردن روغن زيادي به خود نگيرد.

پس از ۲۰ دقيقه بادمجان‌ها را آب‌كشي كرده و با يك دستمال تميز خشك كنيد. سپس آن‌ها را در تابه سرخ كنيد. كمي از آب خورشت در تابه بريزيد تا بادمجان‌ها بپزند.

گوجه‌فرنگي‌ها را هم حلقه‌حلقه كرده، كمي سرخ كنيد و كنار بگذاريد.

وقتي خورشت روغن انداخت و آماده شد، زعفران دم‌كرده در آن بريزيد تا عطر و طعم خوبي بگيرد.

در صورت تمايل مي‌توانيد در مراحل پاياني پخت، كمي آب‌غوره اضافه كنيد.

وقتي خورشت آماده شد، آن را در ظرف بريزيد و با گوجه‌فرنگي‌هاي سرخ شده تزيين كنيد.


[ بازدید : 143 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

کمپوت هلو ؛ دسر جانانه تابستانی

سه شنبه 5 شهريور 1398
13:46
مجله دلتا

كمپوت يكي از بهترين دسرها است كه به‌عنوان ميان‌وعده هم مصرف مي‌شود. كمپوت‌ها را مي‌توان با انواع ميوه‌ها مانند هلو و آناناس تهيه كرد.

هل

كمپوت از خوراكي‌هاي خوش‌مزه‌اي است كه براي اولين بار در كشور فرانسه تهيه شد. اين دسر از تركيب ميوه‌هاي كامل يا خرد شده با آب و شكر به‌دست مي‌آيد. كمپوت هلو يكي از انواع اين دسر است كه معمولا” در تابستان تهيه مي‌شود، ولي مي‌توان آن را براي فصل‌هاي ديگر هم در يخچال نگهداري كرد.

مواد لازم:

  • شكر: 300 گرم
  • هلو: يك كيلوگرم
  • آب: 2 پيمانه

طرز تهيه:


هلو

براي تهيۀ اين كمپوت حتماً از هلو سفت يا حتي كال استفاده كنيد تا شكل كمپوت خراب نشود. ميوه‌هاي رسيده و نرم براي درست كردن كمپوت مناسب نيستند و پس از پخته شدن له مي‌شوند.

هلوها را يك دقيقه در آب جوش بگذاريد. سپس از آب جوش بيرون بياوريد و فوري در آب سرد بگذاريد تا پوست آن‌ها به‌راحتي جدا شود.

پس از اينكه پوست هلوها را گرفتيد، آن‌ها را نصف كرده و هستۀ آن‌ها را بيرون بياوريد.

شكر را حتماً الك كنيد. چون برخي شكرها كمي ناخالصي دارند.

پس از الك كردن، آب و شكر را در قابلمه‌اي مناسب بريزيد و با يكديگر مخلوط كنيد. قابلمه را روي حرارت بگذاريد تا مخلوط آب و شكر غليظ شود و به اصطلاح قوام پيدا كند.

پس از اينكه شربت كمپوت به غلظت مناسبي رسيد، تكه‌هاي هلو را در شربت بريزيد و پس از پخته شدن تكه‌هاي هلو، قابلمه را از روي حرارت برداريد. توجه داشته باشيد كه هلوها نبايد له شوند.

پس از اينكه كمپوت هلو آماده شد، در دماي محيط بگذاريد تا خنك شود. سپس كمپوت را در بطري‌هاي شيشه‌اي بريزيد و در بطري را محكم ببنديد. وحتماً بطري كمپوت را در يخچال بگذاريد تا كپك نزند و خراب نشود.

اين كمپوت خوش‌مزه را مي‌توانيد با انواع بستني‌هاي ساده مانند بستني وانيلي و بستي سنتي ميل كنيد.

كمپوت هلو را به دليل اسانس بسيار قوي و عطر خوبي كه دارد، مي‌توان به‌عنوان يك دسر شيك و مجلسي سرو كرد.


[ بازدید : 185 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

پنیر محلی فارمر را می شناسید؟

شنبه 2 شهريور 1398
14:26
مجله دلتا

پنیر محلی فارمر يا پنير روستايي نوعي پنير است كه با شير، ماست چكيده و خامۀ ترش درست مي‌شود و بافت خوب و منسجمي دارد.

پنير

پنیر محلی فارمر را در فروشگاه‌ها پيدا نمي‎شود، بنابراين بهتر است آن را در خانه درست كنيد. درست كردن پنير فارمر چند روز وقت مي‌گيرد، اما ارزشش را دارد، چون داراي طعم خاص و متفاوتي است. اين پنير را مي‌توان با نان برشته و عسل سرو يا در انواع پنكيك‌هاي پنيري استفاده كرد.

مواد لازم:

  • شير: سه و نيم ليتر
  • ماست چكيدۀ پرچرب: ۱۰۰ گرم
  • خامۀ ترش: ۲ قاشق غذاخوري

طرز تهيه:

پنير

روز اول:

در يك قابلمۀ استيل، شير را با ماست چكيده و ۲ قاشق خامۀ ترش تركيب كنيد. در قابلمه را بگذاريد و در فري كه از قبل گرم كرده‌ايد، يك ساعت بگذاريد تا شير ولرم شود.

سپس قابلمه را با در بسته ۲۴ ساعت در جاي گرم بگذاريد. وقتي كه اين كار را انجام داديد، بايد غلظت آن مانند شير عسلي باشد. وقتي قاشق را در آن فرو مي‌كنيد، بايد قاشق را بكشيد. به‌هيچ‌وجه آن را هم نزنيد.

روز دوم:

قابلمه را روي شعله كم بگذاريد تا گرم شود. آن را هم نزنيد. پس از گرم شدن از روي شعله برداريد و 24 ساعت ديگر در جاي گرم بگذاريد. غلظت آن بايد شبيه ماست باشد.

روز سوم:

قابلمه را روي شعله متوسط بگذاريد تا داغ شود. پنير از مايۀ پنير جدا مي‌شود. گاز را خاموش كرده، يك ساعت قابلمه را با در بسته در جايي بگذاريد.

پارچه تنظيف را دولا كنيد و در يك آبكش در كاسه‌اي بزرگ بگذاريد. مخلوط پنير را روي اين پارچه تنظيف بريزيد. مايع خالي شده در كاسه را نگه داريد و در يخچال بگذاريد. از اين مايع كه “وي “ناميده مي‎شود، مي‌توان براي تهيۀ انواع نان به‌خصوص نان مافين انگليسي استفاده كرد.

گوشه‌هاي پارچه را جمع كرده و فشار دهيد تا آب اضافي خارج شود. سپس كيسۀ پنير را روي تخته برش گذاشته و يك جسم سنگين هم روي كيسه بگذاريد. كيسه حدود 10 ساعت در اين حالت بماند.

روز چهارم:

پنير آماده شده را از كيسه بيرون بياوريد. آن را در ظرفي دردار در يخچال نگه داريد.

از اين پنير مي‌توانيد براي صبحانه، انواع پنكيك پنيري، كيك شكلاتي پنيري، دونات پنيري و ساير غذا‌ها استفاده كنيد.

نكات مهم:

پنير

قبل از درست كردن پنير، ماست چكيده و شير را ۴ تا ۶ ساعت داخل آشپزخانه بگذاريد تا به دماي اتاق برسند.

در تمام مراحل هرگز مواد را هم نزنيد، چون بافت پنيري پيدا نمي‌كند و شبيه ماست مي‌شود.

براي كيسۀ پنير حتماً از پارچۀ تنظيف با بافت ريز و به‌صورت چند لايه استفاده كنيد.


[ بازدید : 224 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

نان زیره ، بپز ببین لذیذه

شنبه 2 شهريور 1398
14:19
مجله دلتا

پخت نان در خانه لذت خاصي دارد و كار سختي نيست. نان زيره و سياه‌دانه هم از نان‌هايي است كه ترد و خوش‌مزه است و آسان تهيه مي‌شود.

نان زيره

نان زیره و سیاهدانه به دليل داشتن زيره و سياه‌دانه، علاوه بر طعم متفاوت، داراي ارزش غذايي و درماني هم است. زيره و سياه‌دانه از ادويه‌هايي هستند كه در خاورميانه در انواع غذا‌ها استفاده شده و پرطرفدارند. اين نان را به‌راحتي مي‌توان آماده و با غذا‌ يا به‌تنهايي ميل كرد.

زيرۀ موجود در اين نان خواص بسياري دارد و از چاشني‌هاي پرخاصيت است. زيره طبع گرمي دارد و در تقويت قواي بدن مؤثر است. اين چاشني در انواع خورشت‌ها و پلو‌ها استفاده مي‌شود.

مواد لازم:

  • آرد گندم سبوس‌دار: ۱۲۰ گرم
  • سبزي‌هاي معطر خشك: نصف قاشق چاي‌خوري
  • بيكينگ پودر: نصف قاشق چاي‌خوري
  • روغن آفتابگردان يا هستۀ انگور: 2 قاشق غذاخوري
  • ماست پرچرب: ۱۰۰ گرم
  • زيره و سياه‌دانه: يك قاشق غذاخوري

طرز تهيه:

نان زيره

آرد را با بيكينگ‌پودر و سبزي‌هاي معطر مخلوط كنيد.

سپس روغن آفتابگردان يا هستۀ انگور و ماست را به آرد بيفزاييد.

آن‌ها را هم بزنيد تا خمير صاف و يكدست شود. بهتر است از همزن برقي استفاده كنيد.

وقتي خمير نرم و يكدست شد، آن را به ۱۵ قسمت مساوي تقسيم كنيد.

هر قسمت را به‌صورت نان‌هاي كوچك مربع شكل و ۱۰ سانتي‌ باز كنيد.

زيره و سياه‌دانه را روي سطح صافي مانند سيني يا تخته بريزيد و نان‌ها را در آن بغلطانيد.

سپس خمير‌ها را يك ساعت در يخچال بگذاريد تا منسجم شوند.

پس از گذشت يك ساعت، كف سيني را چرب كنيد و نان‌ها را با دماي ۱۸۰ درجۀ سانتي‌گراد در فر بگذاريد.

حدود ۲۰ دقيقه زمان نياز است تا نان‌ها پخته شوند.

پس از پخت، نان‌ها را از فر بيرون بياوريد تا خنك شوند.سپس آن‌ها را سرو كنيد.

نان زيره را مي‌توانيد در صبحانه با ديگر مخلفات يا به‌عنوان ميان‌وعده‌اي كامل و مغذي ميل كنيد.

خميرها را مي‌توانيد به هر شكلي كه دوست داريد فرم دهيد.


[ بازدید : 228 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]
دستورهای جدید و جالب آشپزی را در مجله دلتا ببینید
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به Delta Food است. || طراح قالب avazak.ir
ساخت وبلاگ تالار اسپیس فریم اجاره اسپیس خرید آنتی ویروس نمای چوبی ترموود فنلاندی روف گاردن باغ تالار عروسی فلاورباکس گلچین کلاه کاسکت تجهیزات نمازخانه مجله مثبت زندگی سبد پلاستیکی خرید وسایل شهربازی تولید کننده دیگ بخار تجهیزات آشپزخانه صنعتی پارچه برزنت مجله زندگی بهتر تعمیر ماشین شارژی نوار خطر خرید نایلون حبابدار نایلون حبابدار خرید استند فلزی خرید نظم دهنده لباس خرید بک لینک خرید آنتی ویروس
بستن تبلیغات [X]