دستور پخت قیمه نثار اصیل و سنتی

شنبه 2 اسفند 1399
15:27
مجله دلتا

قیمه نثار یکی از محبوب‌ترین غذاهای ایرانی و مشهورترین غذای قزوینی است. اسم این غذا قیمه نثار است، اما قیمه نیست. یک پلوی خوش‌مزه و خوش آب و رنگ و معطر است که طعمی لذیذ و به‌ یاد ماندنی دارد.

دستور پخت قیمه نثار

قیمه نثار یک غذای خوش‌رنگ و لذیذ از جمله غذاهای قزوین است که گاهی اوقات در برخی مراسمات رسمی و حتی عروسی‌ها نیز طبخ می‌شود. همراه ما در این مطلب از مجله دلتا باشید تا دستور پخت قیمه نثار اصیل را برای شما بیان کنیم.

مواد مورد نیاز قیمه نثار

  • برنج خیس کرده ۳ پیمانه
  • گوشت قیمه خرد شده ۳۵۰ گرم
  • پیاز خرد کرده ریز ۲ عدد
  • خلال پوست پرتقال یا نارنج ۱ قاشق غذاخوری
  • روغن ۱/۲ پیمانه
  • رب گوجه فرنگی ۲ قاشق سوپخوری
  • ادویه خورشتی ۱ قاشق چایخوری
  • ادویه پلویی ۱ قاشق چایخوری
  • گلاب نصف فنجان
  • زعفران دم کرده ۱ قاشق سوپخوری
  • زرشک خشک شده ۱/۲ پیمانه
  • گرد لیمو عمانی و نمک به مقدار لازم
  • خلال پسته و بادام ۴ قاشق غذاخوری

طرز تهیه قیمه نثار خوشمزه

تابه مناسبی انتخاب کنید و روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید تا داغ شود. سپس پیاز خرد شده را داخل آن بریزید و تفت دهید تا پیاز طلایی رنگ شود. بعد از تفت پیاز، گوشت خرد شده را داخل روغن بریزید و تفت دهید. در حین تفت مقداری زردچوبه هم به گوشت اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر ادویه به مشام برسد.

وقتی رنگ گوشت تغییر کرد و بوی زهم آن گرفته شد، رب گوجه‌فرنگی را هم اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ بهتری بگیرد. بعد از این مرحله به اندازه ۳ پیمانه آب به خورشت اضافه می‌کنیم و در ظرف را می‌بندیم تا گوشت و لپه پخته و کم آب و غلظت خورشت هم زیاد شود. به اصطلاح جا بیفتد.

در ۲ دقیقه آخر پخت گلاب و مقداری از زعفران را داخل قیمه می‌ریزیم تا جوش بخورد. برنج از قبل خیس داده شده را آبکش می‌کنیم. در کف ظرفی که می‌خواهیم برنج و قیمه را مخلوط کنیم کمی آب و روغن می‌ریزیم و می‌گذاریم تا روی حرارت گرم شوند بعد یک لایه از برنج آبکش شده را در کف قابلمه می‌ریزیم و روی آن را ادویه پلویی و گرد لیموعمانی می‌ریزیم. بعد یک لایه از مایع قیمه را که آب آن گرفته شده روی برنج‌ها و ادویه‌ها می‌ریزیم و این مرحله را ۲ تا ۳ بار به همین ترتیب انجام می‌دهیم. قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید و اجازه دهید تا برنج دم بکشد.

در این فاصله خلال بادام را با گلاب به مدت ۱۵ دقیقه خیس کنید. اگر از خلال پوست پرتقال تازه استفاده می‌کنید باید پوست پرتقال را بشویید و به صورت خلالی نازک برش بزنید. بعد پوست پرتقال را در آب جوش قرار دهید و بعد از چند جوش آبکش کنید تا تلخی آن گرفته شود.

زرشک‌های خشک را بشویید و با ۵۰ گرم کره و یک قاشق غذاخوری شکر در یک تابه تفت دهید. سپس خلال بادام، پسته و پرتقال را به زرشک‌ها بیفزایید و کمی تفت دهید. یک قاشق غذاخوری زعفران دم کرده هم به خلال‌ها اضافه کنید و اجازه دهید تا آب مواد کشیده شود. سپس از روی حرارت بردارید. بعد از اینکه برنج دم کشید کمی روغن داغ روی برنج می‌ریزیم. برای تزیین از مقداری برنج زعفرانی به همراه زرشک سرخ شده، خلال بادام و خلال پسته استفاده می‌کنیم.

با مجله آشپزی دلتا همراه باشید


[ بازدید : 164 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]
نام :
ایمیل :
آدرس وب سایت :
متن :
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) =D> :S
کد امنیتی : ریست تصویر
دستورهای جدید و جالب آشپزی را در مجله دلتا ببینید
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به Delta Food است. || طراح قالب avazak.ir
ساخت وبلاگ تالار اسپیس فریم اجاره اسپیس خرید آنتی ویروس نمای چوبی ترموود فنلاندی روف گاردن باغ تالار عروسی فلاورباکس گلچین کلاه کاسکت تجهیزات نمازخانه مجله مثبت زندگی سبد پلاستیکی خرید وسایل شهربازی تولید کننده دیگ بخار تجهیزات آشپزخانه صنعتی پارچه برزنت مجله زندگی بهتر تعمیر ماشین شارژی نوار خطر خرید نایلون حبابدار نایلون حبابدار خرید استند فلزی خرید نظم دهنده لباس خرید بک لینک خرید آنتی ویروس
بستن تبلیغات [X]