خوراک زبان با سس قارچ و پوره سیب زمینی
خوراك زبان را به شيوههاي گوناگوني طبخ ميكنند. يكي از بهترين روشهاي درست كردن اين خوراك، با سس قارچ است و طعم آن بهتر ميشود وقتي كه در كنار آن پورۀ سيبزميني هم سرو شود. پس دستبهكار شويد و اين غذاي شيك و لذيذ را آماده كنيد.
مواد لازم:
- زبان گوساله: يك عدد
- برگ بو: ۲ عدد
- چوب دارچين: يك عدد
- سير: ۲ حبه
- پياز: يك عدد
- فلفل سياه: يك قاشق چايخوري
- فلفل سفيد: يك قاشق چايخوري
مواد لازم سس قارچ:
- كره: ۲ قاشق غذاخوري
- پياز: ۲ عدد
- قارچ: ۲۵۰ گرم
- سير: يك حبه
- آب گوشت يا آب مرغ: ۲ فنجان
- فلفل سياه: نصف قاشق چايخوري
- نمك به ميزان لازم
- آرد ذرت: يك قاشق مرباخوري در صورت تمايل
طرز تهيه:
زبان گوساله را خوب بشوييد تا حالت لزجي آن از بين برود. سپس آن را در يك قابلمۀ بزرگ بگذاريد و مقداري آب روي آن بريزيد. آب بايد قدري باشد كه روي زبان را بپوشاند.
وقتي آب به جوش آمد، كف روي زبان را با قاشق برداريد و حرارت را كم كنيد.
برگ بو، سير، پياز، چوب دارچين، پودر فلفل سياه و پودر فلفل سفيد را در قابلمه بريزيد
حدود ۳ تا 4 ساعت زمان براي پختن زبان لازم است. پس از 2 ساعت زبان را زيرورو كنيد تا سمت ديگر زبان هم خوب بپزد.
بعد از پختن كامل زبان، بگذاريد سرد شود تا بتوانيد پوست آن را راحت جدا كنيد.
زبان پخته شده و پوست كنده را روي تخته گوشت بگذاريد و به اندازههاي دلخواه برش بزنيد.
براي درست كردن سس قارچ، كره را در يك تابۀ گود گرم كنيد. پياز را خلالي خرد كرده و در كره تفت دهيد. وقتي پياز سرخ و كاراملي شد، يك حبه سير له شده را به آن افزوده و كمي تفت دهيد. سپس قارچهاي خرد شده را اضافه كنيد. قارچ و پياز را خوب تفت دهيد تا قارچها سبك و نرم شوند.
سپس آب گوشت يا آب مرغ، فلفل سياه و نمك را بيفزاييد. كمي هم بزنيد و برشهاي زبان را اضافه كنيد. تمام برشهاي زبان بايد به سس قارچ آغشته شوند. حرارت را كم كنيد و حدود ۳۰ دقيقه زمان بدهيد تا سس قارچ به خورد زبان برود.
اگر دوست داريد سس قارچ غليظتر شود، قبل از افزودن برشهاي زبان، يك قاشق مرباخوري آرد ذرت در مواد سس ريخته و ۵ دقيقه هم بزنيد تا غلظت سس به مقدار دلخواه برسد.
براي تهيۀ پورۀ سيبزميني، ۳ عدد سيبزميني بپزيد. پوست آنها را بگيريد و رندۀ ريز كنيد. به مقدار دلخواه به آن كره افزوده و خوب هم بزنيد.
ادويۀ مورد نياز براي پورۀ سيبزميني، نمك، فلفل سياه، فلفل قرمز و پودر گشنيز است. بعد از هم زدن سيبزميني با كره و ادويه، يك پيمانه شير بيفزاييد و مرتب هم بزنيد تا پوره صاف و يكدست شود.
نكات:
در صورت تمايل ميتوانيد به سس قارچ كمي خامۀ صبحانه اضافه كنيد كه در اين صورت خوراك زبان لذيذتر و چربتر ميشود.
افزودن سير به سس قارچ اختياري است.
ميتوانيد زبان پخته شده را ريشريش كرده، كمي در كره يا روغن تفت دهيد و با آن ساندويچ زبان درست كنيد.
[ بازدید : 164 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما : ]