از عطر عرق نعناع خانگی سرمست شوید
عرق نعناع همان آب معطري است كه طي فرآيند تبخير و تقطير، اسانس و رايحه گياه را بهدست ميآورد. اين آب معطر داراي بعضي خواص برگ نعناع است كه براي بدن مفيد شناخته مي شود. عرق نعناع مصارف مختلفي دارد و از آن بهعنوان طعمدهندۀ غذا يا نوشيدني استفاده ميشود.
مواد لازم:
- نعناع به ميزان لازم
- آب به ميزان لازم
طرز تهيه:
نعناع را همراه با ساقۀ آن بهخوبي بشوييد و در قابلمهاي بزرگ بريزيد. قابلمه بايد به اندازهاي بزرگ باشد تا ميزان بيشتري از مايعات را بتوانيد تقطير كنيد و ظرف كوچكتر از قابلمه بهخوبي در آن جا شود.
سپس به اندازۀ يك بند انگشت تا بالاتر از سطح نعناع آب بريزيد.
ظرف كوچكي را روي نعناع بگذاريد تا وقتي آب جوش آمد، عصارۀ نعناع با بخار آب در آن جمع شود.
اگر در قابلمه داراي انحنا است، آن را برعكس كنيد. با برعكس گذاشتن در قابلمه قطرات يكجا جمع شده و در ظرف كوچك ريخته ميشوند.
اجاق گاز را روشن كنيد و آب را در حال جوشيدن ملايم بگذاريد.
محتويات قابلمه را تا آنجا كه ممكن است بجوشانيد، اما نگذاريد آب قابلمه تمام شود. اين فرايند چند ساعت طول ميكشد تا بتوانيد مقدار زيادي عرق نعناع تهيه كنيد.
نكات مهم:
دقت كنيد هنگام شستن نعناع، برگهاي سياه و له شده را جدا كنيد.
اگر ميزان نعناع نسبت به آب بيشتر باشد، اسانس و رايحۀ بيشتري در مولكولهاي تقطيرشدۀ آب جمع ميشود كه به اصطلاح به آن عرق نعناع دوآتيشه ميگويند.
در صورت منحني نبودن در قابلمه ميتوانيد فويل آلومينيومي را به صورت منحني روي قابلمه بگذاريد.
ميتوانيد با گذاشتن چند بسته يخ يا آب سرد روي در قابلمه، سرعت سرد شدن بخار را زياد كنيد تا به شكل مايع دربيايد.
عرق نعناع آماده شده را در شيشههاي رنگي بريزيد. شيشۀ رنگي مانع رسيدن نور خورشيد به عرق نعناع شده و ماندگاري آن را بيشتر ميكند.
[ بازدید : 184 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما : ]