طرز تهیه گز آردی در خانه

دوشنبه 8 مهر 1398
12:15
مجله دلتا

گز از شيريني‌هاي اصيل ايراني و متعلق به اصفهان است كه در سراسر دنيا معروف و مشهور است.

گز

گز سوغات اصفهان است و طرفداران زيادي دارد. اين شيريني سنتي انواع گوناگوني دارد كه معروف‌ترين آن گز آردي است. با كمي دقت و حوصله مي‌توانيد گز آردي را در منزل تهيه كنيد و از خوردن آن لذت ببريد.

مواد لازم:

  • شكر: ۲۵۰ گرم
  • آرد سفيد به ميزان لازم
  • بادكا: ۳۰۰ گرم
  • مغز پسته: ۱۵۰ گرم
  • سفيدۀ تخم‌مرغ: ۵ عدد
  • گلاب: يك قاشق سوپ‌خوري

طرز تهيه:

گز

در قابلمه‌اي يك ليوان آب ريخته و شكر را به آن مي‌افزاييم. آن را روي شعله مي‌گذاريم و با قاشق هم‌ مي‌زنيم تا شكر كاملاً در آب حل شود.

پس از حل شدن شكر، بادكا يا گلوكز مايع را به آن اضافه مي‌كنيم.

بادكا مايعي چسبنده و بي‌بو است و آن را مي‌توانيد از مغازه‌هاي لوازم قنادي يا فروشگاه‌هاي بزرگ تهيه كنيد.

وقتي بادكا مي‌ريزيم، مانند سر رفتن شير بالا مي‌آيد. در اين حالت با يك قاشق چوبي بادكا را با شربت هم مي‌زنيم تا مخلوط شوند.

شعله را كم كرده و مدام مواد را هم مي‌زنيم و مخلوط مي‌كنيم تا كش‌دار شود.

براي اينكه مطمئن شويم شهد گز آماده است، كمي از مخلوط شربت و بادكا را كه كش‌دار شده است، در ليوان آب يخ مي‌ريزيم.

اگر حالت شكننده داشت، بايد شهد را از روي شعله برداريم. اما اگر زمان ريختن در آب يخ، شهد تغييري نكرد، بايد اجازه دهيم بيشتر روي شعله بماند و دوباره به هم زدن ادامه مي‌دهيم.

گز

سفيده‌هاي تخم‌مرغ را با همزن برقي به‌قدري مي‌زنيم كه كاملاً سفت شود و وقتي ظرف را برمي‌گردانيم، از آن بيرون نريزد.

گلاب را به سفيده افزوده و مخلوط مي‌كنيم. ۲ قاشق از شهد را هم به آن اضافه كرده و دوباره مواد را با همزن مي‌زنيم.

سپس مواد را به بقيۀ شهد كه در قابلمه است، مي‌افزاييم. مواد را خوب هم مي‌زنيم تا مايه يكدست شود.

قابلمه را دوباره روي حرارت ملايم مي‌گذاريم و هم مي‌زنيم تا كمي قوام بگيرد و سفت شود.

پس از اينكه مايه كمي سفت شد، با قاشق چوبي همچنان هم مي‌زنيم و مغز پسته‌ها را اضافه مي‌كنيم.

وقتي چسبندگي مايه كم شد، مقداري از مايه را برمي‌داريم و به هر صورت كه دوست داريم به آن شكل مي‌دهيم.

سپس در آرد مي‌غلتانيم و در ظرف مي‌چينيم. تمام مايۀ گز را به همين صورت آماده مي‌كنيم.

پس از چيدن گزها در ظرف، مي‌توانيد روي آن‌ها را با مغز پسته تزيين كنيد.


[ بازدید : 176 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]
نام :
ایمیل :
آدرس وب سایت :
متن :
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) =D> :S
کد امنیتی : ریست تصویر
دستورهای جدید و جالب آشپزی را در مجله دلتا ببینید
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به Delta Food است. || طراح قالب avazak.ir
ساخت وبلاگ تالار اسپیس فریم اجاره اسپیس خرید آنتی ویروس نمای چوبی ترموود فنلاندی روف گاردن باغ تالار عروسی فلاورباکس گلچین کلاه کاسکت تجهیزات نمازخانه مجله مثبت زندگی سبد پلاستیکی خرید وسایل شهربازی تولید کننده دیگ بخار تجهیزات آشپزخانه صنعتی پارچه برزنت مجله زندگی بهتر تعمیر ماشین شارژی نوار خطر خرید نایلون حبابدار نایلون حبابدار خرید استند فلزی خرید نظم دهنده لباس خرید بک لینک خرید آنتی ویروس
بستن تبلیغات [X]