طرز تهیه گوجه خشک و پدر گوجه ، مقوی و کاربردی

پنجشنبه 31 تير 1400
11:48
مجله دلتا

چه اهل غذاهای ایتالیایی باشید و چه عاشق غذاهای سنتی مثل املت، آبگوشت و ته‌چین، گوجه‌فرنگی خشک‌شده می‌تواند خوشمزگی غذاهای شما را دو چندان کند.
گوجه خشک

تابستان فصل درست کردن رب‌گوجه‌فرنگی و گوجه خشک است. در مجموع در تمام غذاهایی که رب یا گوجه‌فرنگی نیاز دارند، از انواع خورش و تاس‌کباب تا لوبیا‌پلو و دلمه، و انواع پاستا و پیتزا و حتی انواع آش مثل آش‌‌گوجه و آش‌‌ترخینه می‌توانید گوجه‌خشک را جایگزین کنید.در ادامه این مطلب در مجله دلتا روش آماده‌سازی گوجه‌خشک در فر، در آفتاب و پودر گوجه‌خشک و همچنین گوجه‌خشک در روغن زیتون را مطالعه می‌کنید.

طرز تهیه گوجه خشک در آفتاب

مرحله اول

برای درست کردن گوجه‌خشک در آفتاب قسمت سبز رنگ گوجه‌فرنگی را جدا کنید. سپس به صورت افقی هر گوجه‌فرنگی را سه یا چهار برش بزنید (ضخامت هر برش ۱ سانتی‌متر باشد). به ورقه‌های گوجه‌فرنگی نمک نزنید، چون آب می‌اندازد و گوجه‌فرنگی خشک نمی‌شود.

مرحله دوم

کف سینی یک پارچه ضخیم پهن کنید و گوجه‌فرنگی‌ها را روی آن بچینید و در آفتاب بگذارید تا خشک شوند. یک یا دو روز صبر کنید و سپس گوجه‌فرنگی‌ها را زیر و رو کنید. معمولا چهار روز زمان در صورت آفتابی بودن هوا کافی است. اگر گوجه فرنگی بعد از چهار روز خشک نشده بود بیشتر در آفتاب نگه‌دارید.

نکته مهم

  • شب سینی را به داخل منزل بیاورید که رطوبت و شبنم و خنکی هوا گوجه‌ها را مرطوب نکند. وقتی هر دو طرف گوجه‌فرنگی‌ها کاملا خشک شد آن‌ها را در کیسه پارچه‌ای یا پلاستیکی فریزر و در تمام طول سال استفاده کنید. گوجه‌خشک را روی شوفاژ هم می‌توانید درست کنید.
  • یادتان باشد گوجه‌خشک آفتابی بعد از خشک‌شدن کمی سیاه و تیره می‌شود که مشکلی ندارد.
  • اگر هم قصد دارید پودر گوجه فرنگی آماده کنید، گوجه‌فرنگی‌های خشک‌شده را در آسیاب بریزید و آسیاب کنید. پودر گوجه‌فرنگی برای درست‌کردن انواع پاستا، ساندویچ، پیتزا، ماکارونی و حتی املت گوجه‌فرنگی و انواع خورش و آبگوشت و … بسیار لذیذ است. برای نگهداری پودر گوجه‌فرنگی می‌توانید به آن کمی نمک اضافه و مخلوط کنید که کپک نزند.

گوجه

طرز تهیه گوجه خشک در فر

گوجه‌فرنگی‌های برش زده را روی سینی مشبک و توری فر با فاصله بچینید. فر را را روی دمای ۱۰۰ الی ۱۲۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید و ۸ الی ۱۰ ساعت صبر کنید تا گوجه‌فرنگی‌ها آماده شوند. اگر گوجه‌فرنگی را دو‌نیم کرده‌اید قسمت داخل گوجه‌فرنگی را ابتدا رو به بالا بگذارید. صبر کنید خشک شوند و سپس گوجه‌خشک را با روغن زیتون مزه‌دار کنید، در آسیاب پودر کنید و پودر گوجه‌خشک درست کنید یا آنها را فریز کنید.گوجه

طرز تهیه گوجه خشک در روغن زیتون

گوجه‌خشک با روغن زیتون هم یکی از انواع چاشنی غذا سنتی و کلاسیک ایتالیایی برای انواع اسنک، پاستا و پیتزا و در بسیاری موارد جایگزین رب گوجه‌فرنگی است. برای درست کردن این چاشنی خوشمزه و بی‌نظیر گوجه‌فرنگی خشک‌شده را به همراه چند حبه سیر، یک شاخه نعناع یا یک شاخه رزماری و کمی فلفل دلمه‌ قرمز خشک یا پودر فلفل پاپریکا در یک شیشه روغن زیتون بریزید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

گوجه‌خشک شده در روغن زیتون

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب پیتزا گوجه فرنگی؛ طبخ آسان و لذیذ را مطالعه کنید.


[ بازدید : 40 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]
نام :
ایمیل :
آدرس وب سایت :
متن :
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) =D> :S
کد امنیتی : ریست تصویر
دستورهای جدید و جالب آشپزی را در مجله دلتا ببینید
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به Delta Food است. || طراح قالب avazak.ir
ساخت وبلاگ تالار اسپیس فریم اجاره اسپیس خرید آنتی ویروس نمای چوبی ترموود فنلاندی روف گاردن باغ تالار عروسی فلاورباکس گلچین کلاه کاسکت تجهیزات نمازخانه مجله مثبت زندگی سبد پلاستیکی خرید وسایل شهربازی تولید کننده دیگ بخار تجهیزات آشپزخانه صنعتی پارچه برزنت مجله زندگی بهتر تعمیر ماشین شارژی نوار خطر خرید نایلون حبابدار نایلون حبابدار خرید استند فلزی خرید نظم دهنده لباس خرید بک لینک خرید آنتی ویروس
بستن تبلیغات [X]