پیده گوشت ترکی ؛ پیتزا را فراموش کنید!
پيدۀ تركي درواقع نوعي پيتزا است كه با خمير خاصي درست ميشود. پيده انواع گوناگوني دارد و مانند پيتزا با مواد مختلفي تهيه ميشود. پيدۀ گوشت يكي از خوشمزهترين و پرطرفدارترين نوع پيده است كه بهآساني در منزل تهيه ميشود. خمير پيده را ميتوانيد بهصورت آماده از فروشگاههاي بزرگ تهيه كنيد.
مواد لازم پيده:
- گوشت چرخكرده: ۵۰۰ گرم
- پودر زيره: ۲ قاشق چايخوري
- پودر گشنيز: يك قاشق چايخوري
- رب گوجهفرنگي: ۲ قاشق غذاخوري
- فلفل قرمز: يك عدد
- پياز قرمز: يك عدد
- سير: ۳ حبه
- فلفل دلمهاي سبز: يك عدد
- فلفل دلمهاي قرمز: يك عدد
- نمك و فلفل به ميزان لازم
- برگ جعفري و گشنيز به ميزان لازم
- پنير پيتزا به ميزان لازم
مواد لازم خمير:
- آرد: 500 گرم
- خميرمايه: يك و نيم قاشق غذاخوري
- نمك: ۲ قاشق چايخوري
- شكر: يك قاشق چايخوري
- شير ولرم: 200 سيسي
- روغنزيتون به ميزان لازم
طرز تهيه خمير:
آرد، خميرمايه، شكر و نمك را با هم مخلوط كنيد. سپس شير ولرم و روغنزيتون را بيفزاييد.
خمير را حدود ۵ دقيقه با دست ورز دهيد تا سطحي صاف و براق پيدا كند. سپس آن را در يك حولۀ تميز پيچيده و در جايي گرم بگذاريد تا پف كند. پس از يك ساعت خمير رسيده و آماده است.
طرز تهيه پيده:
در يك تابه مقداري روغن بريزيد تا گرم شود. گوشت چرخكرده، ادويهجات و كمي نمك بريزيد. مواد را تفت بدهيد تا رنگ گوشت قهوهاي شود.
پياز راخرد و سير را رنده كنيد. آنها را به گوشت افزوده و با آن تفت دهيد.
وقتي پياز سبك شد، رب را بيفزاييد و هم بزنيد.
فلفلدلمهايها را نگيني يا خلالي خرد كنيد. وقتي رب سرخ شد، آنها را به مواد اضافه كرده و پس از چند دقيقه از روي حرارت برداريد.
در پايان پخت مقداري جعفري ساطوري به گوشت بيفزاييد و صبر كنيد تا مايۀ گوشت خنك شود.
روي سيني فر كاغذ روغني مخصوص آشپزي بگذاريد. روي سطح كار مقداري آرد پاشيده و خمير را روي آن بگذاريد. خمير را به 8 قسمت مساوي تقسيم و آنها را با وردنه باز كنيد. شكل خميرها بايد بيضي باشد.
روي هر كدام از خميرها به مقدار مساوي از مايۀ گوشت بريزيد و با ته قاشق پهن كنيد. كنارههاي خمير را روي مايۀ گوشتي تا و ابتدا و انتهاي هر خمير را هم جمع كنيد. با يك برس آشپزي روي هر خمير روغنزيتون بماليد.
سيني را در فر بگذاريد. ۱۰ تا 15 دقيقه براي پختن پيدهها كافي است. در اواخر پخت روي پيده مقداري پنير پيتزا بريزيد. وقتي رنگ خمير طلايي شد، سيني را از فر بيرون بياوريد.
پس از بيرون آوردن پيدهها از فر، مقداري جعفري و گشنيز ساطوري شده روي پيدهها بپاشيد. بگذاريد پيدهها كمي سرد شوند. سپس با چاقوي پيتزابري يا يك چاقوي تيز، بهصورت دلخواه برش بزنيد. پيده را معمولاً با ليموترش تازه سرو ميكنند.
اهالي تركيه براي هر عدد پيدۀ گوشت، يك عدد تخممرغ هم نيمرو كرده و روي آن ميگذارند.
[ بازدید : 253 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما : ]