بفرمایید مسقطی شیرازی
مسقطي يكي از دسرهاي خوشمزه و سنتي ايراني است كه اصالت آن متعلق به شهرستان لار استان فارس است. ازاينرو آن را با نام مسقطي شيرازي هم ميشناسند. مسقطي هم مانند باسلق بهعنوان شيريني در كنار چاي مصرف ميشود.
مواد لازم:
- كره: 150 گرم
- گلاب: نصف ليوان
- شكر: ۳۰۰ گرم
- آب سرد: ۴ ليوان
- نشاسته: ۱۵۰ گرم
- زعفران به ميزان لازم
- آب ليموترش: يك قاشق غذاخوري
- خلال پسته و بادام به ميزان لازم
طرز تهيه:
توجه داشته باشيد براي درست كردن مسقطي بايد دقت و حوصله به خرج دهيد تا دسري خوشطعم داشته باشيد.
نشاسته را در ظرفي ريخته و آب سرد روي آن ميريزيم تا نشاسته كاملاً در آب سرد حل شود.
سپس مخلوط آب و نشاسته را از صافي عبور ميدهيم تا منسجم و يكدست شود و بعد در قابلمهاي ميريزيم.
قابلمه را روي حرارت ملايم ميگذاريم. شكر را به مواد افزوده و با هم مخلوط ميكنيم تا شكر در مواد حل شود.
زعفران را به هر ميزاني كه دوست داريم، دم كرده و به مواد ميافزاييم. بديهي است براي داشتن مسقطي خوشرنگتر، بايد از زعفران بيشتري استفاده كرد.
مواد را تا جاي كه نشاسته قوام بگيرد و غليظ شود، هم ميزنيم.
پس از غليظ شدن نشاسته، گلاب و كره را به مواد افزوده و مخلوط ميكنيم تا كاملاً منسجم و يكدست شوند. سپس قالبي را كه براي مسقطي آماده كردهايم،با قلممو و روغن كاملاً چرب كرده و مواد را در قالب ميريزيم.
روي مسقطي خلال پسته و خلال بادام ميريزيم. قالب را در يخچال ميگذاريم تا دسر خوب خودش را بگيرد. سپس ظرف را از يخچال بيرون آورده و مسقطي را آرام از قالب خارج ميكنيم. آن را به هر مدلي كه دوست داريم برش زده و در ظرف موردنظر ميچينيم.
اين دسر را ميتوان بهصورت قالبي هم سرو كرد.
[ بازدید : 109 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما : ]