کال کباب گیلانی همان نازخاتون مازندرانی است ؟
كال كباب گيلاني گاهي با نازخاتون مازندراني اشتباه گرفته ميشود. حقيقت هم اين است كه اين دو غذا فرق چنداني با هم ندارند. مازندرانيها به كال كباب گردو اضافه نميكنند، ولي در آن آبغوره ميريزند و به اين ترتيب كال كباب گيلاني تبديل به نازخاتون مازندراني ميشود.
مواد لازم:
- بادمجان: يك كيلوگرم
- رب انار يا آب انار: يك فنجان
- گردو: ۲۰۰ گرم
- نمك: يك قاشق چايخوري
- گلپر: يك قاشق چايخوري
- سبزي خالواش و چوچاق يا نعناع خشك: يك قاشق غذاخوري
- سير: ۴ حبه
طرز تهيه:
بادمجانها را بشوييد و كباب كنيد. بادمجانها بايد با پوست كباب شوند.
پوست بادمجانهاي كباب شده را بگيريد و با گوشتكوب له كنيد. ساير مواد رب انار يا آب انار را به بادمجان له شده افزوده و تمام آنها را با هم بكوبيد.
سپس رب انار يا آب انار را بيفزاييد و تمام مواد را خوب هم بزنيد.
شايد باورتان نشود، اما كال كباب اصيل گيلاني بههمين سادگي آماده است!
گيلانيها معمولاً اين غذا را در كنار ساير غذاها بهخصوص غذاهايي كه در تركيب آنها ماهي يا مرغ دارند، سرو ميكنند و اين غذا درواقع حكم يك چاشني و پيشغذاي سرد را دارد.
نكات مهم:
اگر گردو را حذف و به آن آبغوره اضافه كنيد، كال كباب گيلاني تبديل به نازخاتون مازندراني ميشود.
اگر خالواش و چوچاق نداريد، در كنار نعناع خشك از كمي گشنيز هم استفاده كنيد تا طعم غذا دوچندان شود.
براي اينكه بادمجانها زودتر و آسانتر كبابي شوند، با نوك چاقو يك برش عمودي از طول در آنها ايجاد كنيد.
اگر از رب انار به جاي آب انار استفاده كنيد، رنگ غذا تيره ميشود، اما طعم لذيذش را از دست نميدهد.
بعد از درست شدن غذا روي ظرف سلفون بكشيد و چند ساعت در يخچال نگه داريد تا مواد به خورد هم بروند.
اين غذا را هم به روش اصيل آن، سرد سرو كنيد.
[ بازدید : 97 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما : ]