مهمانی اعیانی با قیمه نثار قزوینی
قيمه نثار يكي از محبوبترين غذاهاي ايراني و مشهورترين غذاي قزويني است. اسم اين غذا قيمه نثار است، اما قيمه نيست. يك پلوي خوشمزه و خوش آب و رنگ و معطر است كه طعمي لذيذ و به ياد ماندني دارد.
مواد لازم:
- گوشت گوسفند: ۶۰۰ گرم
- پياز: يك عدد
- برنج: ۴ پيمانه
- رب گوجهفرنگي: ۳ قاشق غذاخوري
- زعفران دمكرده: ۴ قاشق غذاخوري
- پودر دارچين: يك قاشق غذاخوري
- پودر هل: يك قاشق غذاخوري
- خلال پسته: ۴ قاشق غذاخوري
- خلال بادام: ۴ قاشق غذاخوري
- گلاب: يك فنجان
- زرشك: ۵ قاشق غذاخوري
- شكر: يك قاشق غذاخوري
- كره: ۵۰ گرم
- آب: ۴ پيمانه
- خلال پوست پرتقال: ۲ قاشق غذاخوري
- نمك، فلفل، زردچوبه و ادويه پلويي به ميزان لازم
طرز تهيه:
گوشت را پس از شستن، بهصورت قيمهاي خرد و خلال پسته و بادام را هم در يك فنجان گلاب خيس كنيد.
پياز را نازك خلال كرده و در روغن تفت دهيد تا طلايي شود. سپس گوشت را افزوده و با پياز تفت دهيد. پس از اينكه رنگ گوشت تغيير كرد، رب گوجهفرنگي را هم اضافه كنيد و تفت دهيد تا مزه خامي آن گرفته شود.
ادويه پلويي را به مواد افزوده و دوباره تفت دهيد. ۴ پيمانه آب را به مواد اضافه كنيد تا روي حرارت ملايم خوب جا بيفتد.
در اين فاصله برنج را در آب در حال جوش ريخته و پس از اينكه كمي نرم شد، آبكش كرده و سپس با زعفران دمكرده، آن را دم كنيد.
براي گرفتن تلخي خلال پوست پرتقال، آن را در آب جوش بريزيد تا چند جوش بزند و سپس آبكش كنيد.
زرشكهاي شسته شده را با كره و يك قاشق غذاخوري شكر كمي تفت دهيد.
سپس خلال پوست پرتقال، خلال پسته و خلال بادام را هم اضافه كنيد. كمي زعفران به مواد بيفزاييد و وقتي آب مواد كشيده شد، زير شعله را خاموش كنيد.
وقتي برنج دم كشيد، مقداري از برنج را در يك بشقاب بريزيد و با خلال ها و زرشك تفت داده شده مخلوط كنيد. برنج را در ديس بكشيد و خورشت را روي آن بريزيد. سپس با مخلوط برنج، خلال ها و زرشك روي آن را تزيين كنيد.
ميتوان در مرحلۀ دم كردن برنج، خورشت را لابهلاي برنج ريخت و با آن دم كرد.
[ بازدید : 97 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما : ]