سفر به غرب ایران با خورشت تره کردی
ايران سرزميني با تنوع بالاي آبوهوايي و جغرافيايي است كه همين امر باعث گستردگي غذاها و خوراكيها شده است. در استانهاي غربي بهخصوص استان كردستان و كرمانشاه، با توجه به در دسترس بودن گياهان و سبزيجات مختلف، غذاهاي متنوع و خوشمزه اي با آنها تهيه ميشود كه معمولاً طبخ سادهاي دارند. خورشت ترهكردي يكي از اين غذاها است.
مواد لازم:
- تره: يك كيلو
- پياز: يك عدد
- لوبيا سفيد: ۲۰۰ گرم
- سيبزميني: يك عدد
- گوشت خورشتي: نيم كيلو
- رب گوجهفرنگي: يك قاشق غذاخوري
- نمك و فلفل به ميزان لازم
- پودر ليمو به ميزان لازم
طرز تهيه:
لوبيا سفيد را از شب قبل خيس و 3 با آب آن را عوض كنيد. اين كار باعث ميشود نفخ لوبيا گرفته شود.
پياز را بنا به سليقه، خلالي يا نگيني خرد كرده و با كمي روغن تفت دهيد تا طلايي شوند.
گوشت را به پياز افزوده و با هم تفت دهيد تا رنگ گوشت تغيير كند.
سپس لوبيا سفيد خيس خورده را با يك ليوان آب به مواد بيفزاييد و بگذاريد خورشت با حرارت ملايم بپزد.
تره را خوب شسته و خرد كنيد. سپس در تابهاي تره را با مقداري روغن حدود ۱۰ دقيقه تفت دهيد.
وقتي گوشت و لوبيا پخته شدند، ترههاي تفت داده شده را به آنها اضافه كنيد.
پس از ۵ دقيقه، يك قاشق رب گوجهفرنگي را با نمك و فلفل در خورشت بريزيد.
در اواخر پخت خورشت، پودر ليمو اضافه كنيد. اين كار باعث ترشتر شدن غذا ميشود و طعم بهتري به آن ميدهد.
در آخر ميتوانيد سيبزميني را با روغن سرخ كرده و خورشت را با آن تزيين كنيد.
نكات:
اگر ميخواهيد خورشت ترشتر باشد، ميتوانيد از آبليمو يا آبغوره استفاده كنيد.
ميتوانيد بهجاي پودر ليمو، از ليموعماني استفاده كنيد.
در اين خورشت ميتوان از زرشك هم استفاده كرد. دقت داشته باشيد كه زرشك را در آخر به غذا بيفزاييد. چون زرشك پس از چند دقيقه له ميشود و ظاهر غذا را خراب ميكند.
[ بازدید : 159 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما : ]