مرغ ترش ، خورشت محبوب شمالی
مواد لازم:
- مرغ: يك كيلو
- سير: ۴ حبه
- پياز: ۲ عدد
- فلفل سياه، فلفل قرمز، نمك و زردچوبه به ميزان لازم
- لپه: ۲۰۰ گرم
- گشنيز، جعفري و تره: يك كيلوگرم
- نعناع تازه: ۳ شاخه
طرز تهيه:
براي درست كردن مرغ ترش تركيب دقيق سبزي مهم است.
سبزيها را بشوييد و ساطوري خرد كنيد. سپس آن را جداگانه سرخ كنيد.
مرغ را بشوييد و به قطعات دلخواه تقسيم كنيد.
لپه را هم جداگانه بپزيد و آب آن را دور بريزيد.
پيازها را نگيني خرد كرده و در مقداري روغن تفت دهيد. كمي زردچوبه به پياز سرخ شده افزوده و تفت دهيد تا طعم خامي آن گرفته شود.
تكههاي مرغ و لپه را اضافه كرده و با پياز سرخ شده تفت دهيد. سير را جداگانه رنده و سرخ كنيد. سپس آن را به مواد داخل قابلمه بيفزاييد.
وقتي مرغها كمي سرخ شدند، سبزي را بيفزاييد.
مقداري آب جوش در قابلمه بريزيد. كمي حرارت را زياد كنيد تا خورشت به قل خوردن بيفتد. سپس حرارت را كم كنيد تا خورشت خوب بپزد و جا بيفتد.
براي چاشني مرغ ترش ميتوانيد يك ساعت مانده به پايان پخت، ليمو عماني يا دو قاشق غذاخوري رب انار اضافه كنيد.
افزودن گردو به اين غذا اختياري است. اگر ميخواهيد گردو اضافه كنيد، آن را ريز خرد كرده و با پياز تفت دهيد تا به روغن بيفتد. گيلانيهاي قديمي يك يا دو عدد تخممرغ را هم ميزدند و در ۱۵ دقيقۀ پاياني پخت به خورشت اضافه ميكردند. البته افزودن تخممرغ هم كاملاً اختياري است.
اين غذا را ميتوانيد با كتۀ ساده يا زعفراني در كنار مخلفات محلي سرو كنيد.
[ بازدید : 177 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما : ]