ساطری پلو ؛ غذای محلی خراسانی
ساطري پلو يك غذاي ايراني محلي بسيار خوشمزه و مجلسي است. اين غذا كه متعلق به خراسان است، با گوشت قلقلي درست ميشود. در خراسان ساطري پلو بيشتر در مجالس و مهمانيهاي رسمي سرو ميشود.
مواد لازم:
- برنج: ۴ پيمانه
- هويج: ۲۰۰ گرم
- پياز: يك عدد
- كشمش پلويي: يك پيمانه
- گوشت چرخكرده: ۲۰۰ گرم
- زعفران دمكرده: ۴ قاشق غذاخوري
طرز تهيه:
هويجها را پس از شستن، پوست كنده و بهصورت خلالي خرد ميكنيم. سپس آنها را در تابهاي با مقداري روغن تفت ميدهيم تا كمي نرم شوند.
كشمش را در كاسۀ آبي ريخته و ميگذاريم ۱۰ دقيقه خيس بخورد. سپس آبكش كرده و در صافي ميريزيم تا آب اضافۀ آن خارج شود.
پياز را رندۀ ريز كرده، آن را به گوشت چرخكرده افزوده و با هم مخلوط ميكنيم.
سپس كوفتههاي كوچك درست ميكنيم و در تابه با مقداري روغن تفت ميدهيم. وقتي كمي سرخ شدند و رنگ آنها تغيير كرد، روي هويجها ميريزيم.
تابه را دوباره روي حرارت ميگذاريم و حدود يك دقيقه كشمش را تفت ميدهيم. تفت دادن زياد كشمش باعث ميشود باد كند يا سفت شود.
مخلوط كوفتهها و هويج را به كشمش افزوده، نصف زعفران دمكرده را روي مواد ميريزيم و آرام مخلوط ميكنيم.
برنج را پس از شستن و چند ساعت خيس خوردن، در آب در حال جوش ميريزيم. وقتي كمي نرم شد، آن را آبكش ميكنيم.
كف قابلمه روغن ميريزيم. لايهلايه برنج و مواد ميريزيم تا تمام شوند. كمي از مواد براي تزيين كنار ميگذاريم.
بقيۀ زعفران را روي برنج ريخته و در قابلمه را ميگذاريم. حرارت را كمي زياد ميكنيم تا داخل قابلمه بخار بپيچد. سپس حرارت را كم ميكنيم.
پس از يك ساعت غذا آماده است. با يك كفگير مواد و پلو را با هم مخلوط كرده و ساطري پلو را در ديس ميكشيم.
روي غذا را با موادي كه كنار گذاشته بوديم تزيين ميكنيم. ميتوانيم براي تزيين خلال پسته هم به مواد اضافه كنيم.
در صورت تمايل ساطري پلو را با مرغ هم ميتوانيد درست كنيد.
[ بازدید : 164 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما : ]