دونات ؛ کلوچه مدرن!
دونات نوعي شيريني يا كلوچه است كه در تمام كشورهاي دنيا درست ميشود و بسيار متنوع است. اين شيريني خوشمزه بهقدري محبوب است كه در تقويم روزي به نام آن ثبت شده و روز جهاني دونات داريم.
مواد لازم:
- آرد: دو و نيم پيمانه
- خميرمايه: يك و نيم قاشق غذاخوري
- شكر: دوسوم پيمانه
- شير: يك پيمانه
- كره: 100 گرم
- تخممرغ: يك عدد
- نمك: يكسوم قاشق چايخوري
- وانيل به ميزان لازم
- روغن مايع سرخ كردني به ميزان لازم
طرز تهيه:
كره، شير و تخممرغ را از يخچال بيرون ميگذاريم تا با محيط همدما شوند.
وقتي شير كمي ولرم شد، آن را در ظرف مناسبي ريخته و يك قاشق شكر درآن حل ميكنيم. خميرمايه را روي آن پاشيده و با قاشق يك دور آن را هم ميزنيم. ظرف را در گوشهاي ميگذاريم. نيازي به پوشاندن ظرف نيست. پس از چند دقيقه خميرمايه كف ميكند.
آرد را الك ميكنيم. در ظرفي شكر، كره، وانيل، نمك و تخممرغ را با هم مخلوط كرده و هم ميزنيم. وقتي مواد يكدست شدند، شير و خميرمايه را به آنها اضافه ميكنيم.
آرد را كمكم به مواد ميافزاييم. اگر خمير هنوز به دست ميچسبيد، مقداري آرد اضافه كنيد. آرد زياد خمير را سفت ميكند.
خمير را ورز ميدهيم تا يكدست شود. سپس آن را در يك كاسۀ چرب دردار در محيط آشپزخانه ميگذاريم تا حجمش دو برابر شود.
سيني مناسبي را آردپاشي ميكنيم. خمير را به چونههاي 40 گرمي تقسيم كرده و روي سيني با فاصله از هم ميگذاريم. روي چونهها را با پارچه پوشانده، حدود 45 دقيقه زمان ميدهيم تا حجم آنها زياد شود.سپس با قالب دونات قالب ميزنيم.
در تابۀ گودي مقداري روغن مايع سرخكردني ميريزيم. روغن بايد بهقدري باشد كه دونات در آن شناور شود. دو طرف دوناتها را در روغن سرخ ميكنيم. حرارت نبايد زياد باشد تا دوناتها خوب مغزپخت شوند.
اگر دونات شكلاتي دوست داريد، به روش بنماري (حرارت غيرمستقيم) كمي شكلات آب كنيد و روي آنها بريزيد.
اگر هم دونات شكري دوست داريد، بلافاصله پس از سرخ شدن و در حالي كه دونات هنوز داغ است، روي آن مقداري شكر بپاشيد.
[ بازدید : 179 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما : ]